Nieuwe regisseur

Mijn naam is Janneke Bruggink en ben vanaf dit jaar de nieuwe regisseur van de Stichting Openluchtspel Ruinen. Ik ben theatermaker, theaterdocent, actrice en regisseur. Theater maken vind ik het allerleukste om te doen en ik heb dan ook heel veel zin om met de mensen van de SOR aan de slag te gaan!

Voordat ik aan mijn opleiding Docent Theater begon, heb ik eerst orthopedagogiek gestudeerd. Deze studie heb ik ook afgemaakt, maar ik besloot dat ik meer met de mensen wilde werken en niet alleen maar rapporten over ze wou schrijven.

Omdat ik altijd veel met dans en theater bezig was geweest, besloot ik creatieve therapie te gaan studeren, maar per toeval kwam ik de opleiding Docent Theater tegen. Dit sprak mij nog meer aan en ik besloot deze opleiding te gaan doen.

Ik ben altijd op zoek gegaan hoe ik mijn achtergrond in orthopedagogiek kon verbinden met theater. Ik vind het mooi als ik kan werken met een community om daar vervolgens een voorstelling mee te gaan maken. Zo heb ik een voorstelling gemaakt over en met personen met afasie. Op het moment ben ik bezig met een dansvoorstelling met ouderen en doe ik mee met een community dansproject met landen uit heel Europa waar personen aan meedoen met een beperking.
Zoals jullie horen doe ik ook veel met dans. Ik heb een dansachtergrond en ik probeer ook altijd een combinatie te zoeken tussen toneel en dans.
Naast theatermaken speel ik in educatieve theatervoorstellingen op middelbare scholen en geef ik theaterlessen op middelbare scholen en het MBO.
Leuk dat daar nu ook deze regieklus bij komt. Ik heb er zin in en kijk erg uit naar onze samenwerking!