Openluchtspel Ruinen op de buis

Vanaf aanstaande vrijdag 15 oktober is de nieuwe sitcom van het Openluchtspel Ruinen ‘Als de kat van huis is…’ te zien op social media. Door corona konden dit jaar de voorstellingen van Stichting Openluchtspel Ruinen helaas niet doorgaan. Gelukkig is de groep van medewerkers van dit openluchtspel niet bij de bakken neer gaan zitten en hebben zij onder leiding van hun nieuwe regisseuse Elise van der Laan een eigen comedy serie gemaakt.De opnames hebben afgelopen zomer plaatsgevonden en na een montage periode is het aankomende vrijdag eindelijk zover en kunnen alle fans van het Openluchtspel de comedy serie bekijken via de social media kanalen van Stichting Openluchtspel Ruinen.

De comedy serie ‘Als de kat van huis is….’ gaat over een zalencentrum wat gerund wordt door de zusters Bea en Gea. Er is alleen één probleem, Gea die altijd alle boekingen doet heeft Corona. Dus alles komt neer op de schouders van Bea. Als er dan ook nog een fout gemaakt blijkt te zijn met de boekingen zit Bea helemaal in de problemen. Gelukkig wordt de bijgestaan door Olde Pa en haar dochter Jolijntje. Of werken die twee haar alleen maar tegen?

Naast dat er van de nood een deugd is gemaakt, hebben de spelers van het openluchtspel ook veel geleerd. Acteren voor een camera is toch heel anders dan voor een publiek. De spelers vonden het leuk om een keer op een andere manier met acteren bezig te zijn. Tevens smaakt dit naar meer en riepen er al enkele dat er toch ook om de drie jaar een tv-serie moest komen. Maar eerst volgend jaar weer voorbereiden op een voorstelling in het mooie openluchttheater in Ruinen, want dat kriebelt nu toch ook alweer!